Když nevím, co upéct, opráším recept na perníkové muffiny s čokoládou. Jde o snadný, ale nevšední zákusek, který zaručeně sklidí ovace. Hodí se jak na domácí stůl, tak i pro slavnostnější příležitosti. A pokud čekáte více strávníků, zkuste přidat i banánový chlebíček – společně s muffinem tvoří krásnou dvojku.
Suroviny
Na těsto:
Na polevu:
Recept na muffiny
- Nejprve připravte těsto. Do mísy přidejte všechny sypké suroviny a smíchejte je. Poté přidejte zbytek surovin a důkladně promíchejte – doporučuji použít balonovou metlu.
- Těsto nalijte do formiček na muffiny. Naplňte je max. do 3/4, muffiny během pečení naběhnou. Skvěle se mi osvědčily pevné papírové košíčky (prodává je např. Pepco nebo Dortisimo). Pokud používáte klasické měkké, vložte je do pevné formy.
- Pečte na 160 stupňů, horní a dolní ohřev, cca 20 minut. Do těsta píchněte špejlí – pokud se nelepí, je hotovo.
- Muffiny nechte vychladnout.
- Na polevu utřete máslo s čerstvým sýrem. Poté přidejte prosátý cukr a čokoládovou pomazánku – krátce vyšlehejte. Naplňte cukrářský sáček a muffiny s ní ozdobte. Nakonec je dejte ztuhnout do lednice, kde je i uchovávejte.
Ty jsou boží! Hodí se k podzimu … a poleva zmizela jako první. 😀 Díky za recept!