Perníkové muffiny s čokoládou

Recept na perníkové muffiny s čokoládovou polevou

Když nevím, co upéct, opráším recept na perníkové muffiny s čokoládou. Jde o snadný, ale nevšední zákusek, který zaručeně sklidí ovace. Hodí se jak na domácí stůl, tak i pro slavnostnější příležitosti. A pokud čekáte více strávníků, zkuste přidat i banánový chlebíček – společně s muffinem tvoří krásnou dvojku.

Doba přípravy

Těsto je hotové za 10 minut, peče se asi 20 minut. Polevu smícháte v 5 minutách a zdobení už záleží jen na vás.

Cena

Za uvedené ingredience dáte cca 120 korun a upečete za ně přibližně 12 muffinů. Jedna porce tedy vyjde na desetikačku.

Suroviny

Na těsto:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 balíček prášku do perníku
2 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce

Na polevu:

120g másla
1 čerstvý sýr typu žervé / Philadelphia (125g)
100g moučkového cukru
2 lžíce čokoládové pomazánky (např. Bio Choco od Rapunzel)

Recept na muffiny

  1. Nejprve připravte těsto. Do mísy přidejte všechny sypké suroviny a smíchejte je. Poté přidejte zbytek surovin a důkladně promíchejte – doporučuji použít balonovou metlu.
  2. Těsto nalijte do formiček na muffiny. Naplňte je max. do 3/4, muffiny během pečení naběhnou. Skvěle se mi osvědčily pevné papírové košíčky (prodává je např. Pepco nebo Dortisimo). Pokud používáte klasické měkké, vložte je do pevné formy.
  3. Pečte na 160 stupňů, horní a dolní ohřev, cca 20 minut. Do těsta píchněte špejlí – pokud se nelepí, je hotovo.
  4. Muffiny nechte vychladnout.
  5. Na polevu utřete máslo s čerstvým sýrem. Poté přidejte prosátý cukr a čokoládovou pomazánku – krátce vyšlehejte. Naplňte cukrářský sáček a muffiny s ní ozdobte. Nakonec je dejte ztuhnout do lednice, kde je i uchovávejte.

1 názor na “Perníkové muffiny s čokoládou”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru